Hunter Jack van die Hage tot Gouwe, voorjager Alexander van Dorp

 

Natuurlijk accepteren we de uitnodiging voor de Nimrod

 

Mijn eerste 19 jaar van mijn leven heb ik  al mijn vrije tijd besteed in het Bos van Lage Vuursche, ondanks dat ik woonachtig was in Rotterdam. Daar in Lage Vuursche is de liefde voor de Heidewachtel begonnen. Naast het gezinsleven, drukke baan, te veel hobby’s probeer ik zoveel mogelijk buiten te zijn.

Onze eerste Heidewachtel kwam dan ook al snel in beeld. Via de Heidewachtel vereniging kwamen we in contact met Paula de Kruijf. Die begon aan haar eerste nest, gefokt en verzorgd in huis. Wij zijn gaan kijken en natuurlijk op slag verliefd op allemaal. Gelukkig met hulp van Paula een mooie en goede keuze gemaakt omdat we ook rekening met onze kinderwens wilden houden. Het werd Athos Amadeus van die Hage tot Gouwe. Geweldige lieve hond maar door omstandigheden niet verder gekomen dan de eerste puppy cursus bij Tea Blokland.  Niet te min hebben we bijna 12 jaar samen mogen genieten van het buitenleven.

Na een korte periode van geen hond, hoorden wij bij “toeval”(of had het zo moeten zijn) dat er bij Paula het H-nest op komst was en zo begint er in 2012 een nieuw tijdperk…. Hunter Jack van die Hage tot  Gouwe!

P11203182012-10-13Hunter is sinds zijn geboorte een super enthousiaste en energievolle Heidewachtel met een onovertroffen willetje om te mogen werken.

Terug kijkend heb ik mij nooit voor kunnen stellen dat ik zoveel tijd en energie zou besteden aan en zoveel liefde zou kunnen ontwikkelen voor Hunter.  Zoveel zelfs dat ik wel eens mijn naaste omgeving vergeet.

Zes jaar lang hebben we getraind, SJP’s gedaan, gelachen, gehuild, pieken en dalen gehad en uiteindelijk toch MAP A proeven gedaan.

Wat hebben we samen veel meegemaakt. Wauw en pfffff! Want soms werden de tegenslagen mij echt even teveel. Dan kon ik gelukkig terugvallen op de mensen om mij heen. Ook nu tijdens het schrijven doet het mij veel. Ik mag mij gelukkig prijzen met een geweldige vrouw die mij 6 jaar lang hierin gesteund heeft. Dank je!

Dan worden we 25 oktober 2018 gebeld. De verwachting was daar…. maar toch. Ik kon niet wachten om te zeggen: ”Natuurlijk accepteren we de uitnodiging voor de Nimrod”.hunter

Wat een pluim op 6 jaar elke dag met je hondje bezig te mogen en kunnen zijn. Tel daarbij nog eens op de eer om de Heidewachtel te kunnen vertegenwoordigen, dan gaat de vlam in ons behoorlijk branden! Zo fel dat de eerste nachten door de spanning zeer onrustig waren. Ondanks de spanning gaan we met dezelfde vlam en passie richting Kasteel Doorwerth om te genieten van deze ‘once in a life time‘ voor mijn maatje Hunter!

Natuurlijk staan alleen Hunter en ik dan in de schijnwerpers maar ik kan u verzekeren, alleen had ik dit nooit volbracht!  Ook jullie bedankt.

Ik zie u graag op de Nimrod.

Alexander en Hunter