Impress Ilke the Second off April, voorjager André Brink

 

We zijn dit jaar echt een team geworden.

 

Het verhaal van Mailo (Impress Ilke the Second off April) is best bijzonder.

Ik was destijds vrij fanatiek met mijn oudere hond Mika bezig. Trainen, wedstrijd lopen maar ook veel mee op jacht. Mijn jongste zoon, Mark, ging dan vaak mee om te helpen o.a. om dummies te gooien. Mark liep samen met Mika de kinderworkingtest. Volgens velen had Mark het in zich om een goede voorjager te worden en moest hij eigenlijk zelf maar een labrador hebben, zo vond men. Toen Aldo en Erna Winkels van kennel ‘the Second off April’ aanboden om er een jaar gratis voer bij te leveren was het hek van de dam. In juni 2016 kwam Mailo bij ons.

Mailo brandgans

foto: jeroenfotografie.nl

Mark, toen 12 jaar, ging direct aan de slag met trainen, zowel thuis als bij Jurjen Dijkstra van Sasawot Jachthondentraining. Mark en Mailo hebben diverse wedstrijden succesvol doorlopen (OWT’s, WT’s en SJP’s). Vorig jaar hebben ze samen het eerste SJP-A diploma behaald. Mark en Mailo gingen ook samen mee op onze ‘fryske’ praktijkjacht, met Mailo hoef je je niet druk te maken over binnenkomen van het wild.

JVV_5694

foto: jeroenfotografie.nl

Maar zoals bij de meeste kinderen komen er andere dingen op hun pad, waardoor het trainen lastiger werd. Hierdoor nam ik Mailo drie jaar geleden meer onder mijn hoede. Dit jaar heeft Mark nog eenmaal geprobeerd om een tweede SJP-A diploma te halen, maar helaas lukte dit net niet. Een week later haalde ik gelukkig het tweede A diploma, waardoor we nog een aantal MAP’s konden inschrijven.

Nadat mijn wederhelft, Greet, vorig jaar aangaf met haar hond Lahja wat meer MAP-gericht te willen trainen, kwam toevalligerwijs Iris Erkelens van Jachthondentraining AA en Hunze op ons pad. Er was nog ruimte voor ons in haar MAP-A trainingsgroep en vervolgens reden we dus om de week naar Drenthe. De andere week trainden we met ons eigen fanatieke MAP-Fryslân groepje.

De ‘vrijere’ MAP-training heeft Mailo enorm goed gedaan, na de vijf jaar redelijk strakke OWT opleiding. We zijn dit jaar echt een team geworden.

Wat eigenlijk een leer MAP-jaar voor ons had moeten worden, werd een prachtig MAP-seizoen met de Nimrod uitnodiging tot gevolg.

Hierbij wil ik Jurjen en Iris bedanken voor alle trainingen de afgelopen jaren, maar ook onze trainingsmaatjes door de jaren heen voor de gezelligheid.

Verder wens ik alle betrokkenen bij de Nimrod 2022 heel veel succes met de organisatie van dit prachtige evenement in de Flevopolder en aan alle mededeelnemers: geniet van de aanloop er naar toe en tot de 14e in Biddinghuizen.

En Mark……’Tige Tank’ voor het uitlenen van Mailo.