Jones, voorjager Samantha Kersten

 

Ik wilde vooral een slanke zwarte labrador.

 

Toen Jones 4 jaar geleden in mijn leven kwam was ik helemaal nog niet zo op de hoogte van het bestaan van de Nimrod. Ik wilde vooral een slanke zwarte labrador en als de hond het leuk zou vinden zou ik er wel een (jacht)cursus mee willen doen. Al snel kwam er een doel: ooit een SJP-B diploma halen!

Jones 1Inmiddels zijn we 4 jaar verder en Jones heeft inmiddels vele diploma’s maar een SJP-B diploma hebben we nog steeds niet! Het ging namelijk allemaal zo lekker met de training dat Jones toen hij 2 was in slechts twee pogingen 2 SJP-A diploma’s wist te behalen.

Daar kwam de volgende stap dan, de MAP….. Beiden hadden we nog nooit een MAP gelopen dus om wat ervaring op te doen schreef ik datzelfde jaar nog een MAP in. Wat een leuke dag hadden we! en op onze eerste MAP ook nog eens alle apporten binnen! Maar het was nog mooier, op onze allereerste MAP haalden we direct een 2e plaats, ik kon het bijna niet geloven.

Daarna zijn we lekker door gaan trainen en vorig jaar liepen we dan ook een mooi seizoen. We leerden iedere MAP weer bij en we genoten vooral van al die leuke uitdagende proeven die steeds weer net wat anders waren. Eind van het seizoen kregen we een uitnodiging voor de Artemis en de Nimrod, wat een mooie beloning!

De Artemis hebben we gedaan (en behaald) maar voor de Nimrod vond ik het nog wat te vroeg. 2018 brak aan en we gingen lekker door.

Jones 2

@arista fotografie

In 2018 heeft Jones op alle wedstrijden (Champions trophy, Best of the best en verschillende WT’s en MAP’s) alle apporten weten te brengen. Ik hoop dat wij deze trend kunnen voortzetten op de Nimrod.

Maar ongeacht de uitkomst op 12 november ben ik toch al enorm trots op mijn maatje, ik ben dan ook erg dankbaar dat ik met deze kanjer van een hond deze weg heb mogen bewandelen. Wij hebben er in ieder geval zin in!

Ik wil graag nog even van de gelegenheid gebruik maken om wat mensen te bedanken. Mijn speciale dank gaat uit naar Jan Weijers. Ik ben bij Jan terecht gekomen toen Jones een puberdraak van 10 maanden was. Samen zijn we aan de slag gegaan en wat heb ik veel mogen leren van Jan. Keer op keer wist hij de oefenstof aan te passen aan ons als combinatie en Jan heeft altijd laten blijken dat hij vertrouwen had in ons als combinatie. Jan, enorm bedankt voor alle tijd en energie die je in ons gestoken hebt, ik ben erg dankbaar voor al deze wijze lessen.

Ook wil ik Theo Wispelweij bedanken voor de vele kilometers die hij maakt tijdens het helpen bij de proeven in de MAP trainingen, een man met verstand van honden en dat is essentieel in een goede MAP training.

Als laatste wil ik mijn ouders, Peter en Inka, bedanken, tijdens de vele lange wedstrijddagen staan zij altijd klaar om mijn andere honden liefdevol op te vangen zodat ik in alle rust de wedstrijd kan lopen.

Ik wens iedereen een mooie sportieve dag en heel veel succes toe!