Klaas, voorjager Matthijs Bax

 

Klaas… een hond met karakter!

 

Het is een hele eer om mij op deze manier aan u voor te mogen stellen. Mijn naam is Matthijs Bax en kom uit Nijkerk. Ik ben getrouwd en vader van 3 kinderen.

!cid_76484449320096301394467

foto: Fred Bekema

Klaas is mijn eerste jachthond, al ben ik niet onbekend met het africhten van honden. Hiervoor heb ik hobbymatig reddings- en politiehonden afgericht. Klaas heb ik 5 jaar geleden gekocht uit een nest van Henk Vrieze uit Winterswijk. De vader van Klaas (Falco van dhr. Grijsen, ook uit Winterswijk) stamt uit een goede bloedlijn en ik was erg onder de indruk van de moeder, een heel stabiele hond.

Bij het kiezen van een pup heb ik niet gekeken naar geslacht of kleur, maar heb ik geprobeerd om het beste hondje uit te zoeken. Ik vind Klaas een evenwichtige hond met een sterk karakter waar ik ook met groot plezier mee jaag.

foto: Fred Bekema

foto: Fred Bekema

Het africhten van Klaas heb ik met een kleine groep kameraden gedaan. Ik wilde mijn hond graag degelijk opzetten en africhten. Er is daar dan ook veel tijd ingestoken en moeite voor gedaan. Veel hebben we gehad aan de deskundigheid van Gerard van den Heuvel. Hij weet hoe je een hond moet africhten, de mooiste proeven uit kunt zetten en hij geeft nooit op bij trainingsproblemen.De afgelopen maanden heb ik met veel plezier mee getraind bij ‘t Sticht uit Utrecht.

Via deze weg wil ik graag iedereen bedanken die mij geholpen en gesteund heeft. En dan denk ik niet alleen aan de genoemde personen maar zeker ook aan mijn gezin!

Tenslotte bedank ik mijn vader voor de vele kilometers die hij met Klaas gefietst heeft.

Ik hoop maandag de 11e op een fantastische ervaring met een mooi resultaat!