Laika, voorjager Cor Kortsmit

 

Ongelofelijk trots ben ik op mijn hondje Laika!

Mijn eerste hondje dat ik jachttraining geef en dan al een uitnodiging ontvang om deel te nemen aan de Nimrod! Wie had dat nu gedacht toen wij haar in 2012 ophaalden bij de familie Nap?

Na twaalf hondloze jaren besloten mijn vrouw Rina en ik om weer een Drentsche Patrijshond te nemen. Toen onze vorige Drent in 2000 overleed, kwam er geen nieuwe hond, omdat we heel vaak naar Frankrijk gingen om lange tochten te maken met de racefiets. In 2012 ging het wat minder met onze gezondheid, maar we wilden graag in beweging blijven. Het leek ons dan ook een goed idee om weer een hondje te nemen om lekker mee te wandelen. En zo werd Laika zeven jaar geleden ons nieuwe huisgenootje.

Ik ben met haar naar de puppycursus gegaan bij Arno Brosky van hondenschool Multidog en daar werd al snel duidelijk dat ze een werklustig hondje is. We zijn daarom begonnen met jachthondentraining, waar Laika en ik allebei erg veel plezier aan beleefden.

Laika bleek niet alleen graag te werken, maar is ook heel erg lief voor onze twee kinderen en vier kleinkinderen. We kunnen haar zonder problemen overal mee naar toe nemen en ze vindt het altijd gezellig als er bezoek komt.

Al die tijd zijn we trouw de trainingen blijven volgen. Heel veel hebben we geleerd van Arno en later van zijn zoon Joep, die inmiddels zijn eigen hondenschool ‘More than dogs’ heeft en bij wie ik nu nog steeds met veel plezier train. Laika werd een stabiele hond die ondanks af en toe een ‘Drentenmomentje’ (het zijn en blijven natuurlijk eigenwijze rakkers, die Drenten 😉), heel goed luistert en lekker kan werken.

foto; Kirsten Snepvangers

foto; Kirsten Snepvangers

En dan sta je opeens op het dirigeerveld en heb je even later je eerste A-diploma in handen! Na dat eerste A-diploma volgden er nog drie en schreef ik me dit jaar voor het eerst in voor de A-MAP’s. Best spannend natuurlijk, maar ik ging deze uitdaging ontspannen en vol vertrouwen tegemoet. Ik had tenslotte niks te verliezen en vooral veel plezier erin.

Na zes spannende wedstrijden is het ons gelukt! Voor het eerst in heel lange tijd doet er een Drent mee aan de Nimrod, mijn trouwe maatje Laika! Ik vind het een enorme eer dat ik haar binnenkort hier in het hoge noorden aan jullie mag voorstellen.

Graag wil ik mijn trainers Arno en Joep Brosky bedanken voor alle mooie, leerzame en gezellige trainingen. En natuurlijk mijn lieve vrouw Rina, die mij bijna altijd vergezelt bij de trainingen en wedstrijden.

We gaan er hoe dan ook een prachtige dag van maken op 11 november! Ik ga met een trots gevoel en alle inzet meedoen. Alle deelnemers wens ik veel succes en plezier toe en ik hoop dat de toeschouwers zullen genieten van mooi hondenwerk.