Nimrod 2019 op landgoed Nienoord – provincie Groningen

Op 11 november, de dag van Sint-Maarten, vindt in het Groninger Westerkwartier op Landgoed Nienoord de Nimrod 2019 plaats. De Nimrod is de afsluitende proef bij de opleiding van jachthonden. In heel Nederland worden jachthonden getraind en getoetst voor de weidelijkheid van de jacht.

Achttien geselecteerde jachthondencombinaties laten hun talenten zien in negen praktijkgerichte apporten. De moeilijkheidsgraad hiervan kunnen die van MAP’s en provinciale proeven te boven gaan. Inzicht, slimheid en doorzettingsvermogen van zowel de hond als de voorjager worden op proef gesteld.

Borg NienoordHet mogen meedoen aan de Nimrod is het hoogste dat een jachthond en voorjager in Nederland op proeven kan bereiken. Het is spannend voor de deelnemers en belangstellenden krijgen beeld van de mogelijkheden van een goed opgeleide jachthond.

Landgoed Nienoord ontstond in de veertiende eeuw. Jonker Wigbold van Ewsum bouwde zijn Nyen Oord dat door turf rijk werd en door oorlogen verzwakt.

Nu is de Borg  Nienoord het gezicht van het veelzijdig landgoed. Al meer dan 20 jaar worden er de Standaard (SJP) en Meervoudige (MAP) Jachthonden Proeven georganiseerd.

 

Locatie

Landgoed Nienoord, Leek, gemeente Westerkwartier

08.00 uur opening

9.00. – 16.00 uur proeven

17.00 uur prijsuitreiking

 

Overnachtingen

Hotel van der Valk, Hoogkerk.

 

Route

Lijnbus 3 (Qbuzz) vertrekt elke 10 minuten vanaf hoofdstation Groningen, via deelnemershotel naar Nienoord.

Met auto, A7, bij voorkeur vanaf Drachten i.v.m. ochtendspits stad Groningen, afslag Leek/Roden.  Volg borden Nienoord (± 10 minuten).

 

Contact

Annelies Roeterdink, public relations Nimrod Groningen, annelies@greensocks.nl

Jan Gietema, secretariaat Nimrod Groningen, jan@pasop.com, 06 55528699

De strijd om de kwalificatie voor de Nimrod is nog in volle gang. Wie zich wel of niet weet te plaatsen voor de NIMROD 2019 en natuurlijk wie er wel of niet de uitnodiging aanneemt.

Eind oktober zal het bekend zijn welke 18 combinaties de strijd aangaan om de NIMROD Bokaal.

Graag zien wij u de 11e november in Groningen.

 

 

 

Het programma is als volgt

  • 07.00 uur  Ontvangst deelnemers
  • 08.00 uur  Opening Nimrod 2019
  • 08.15 uur  Vertrek Keurmeesters, proefhoofden en helpers naar de proeven
  • 09.00 uur  Aanvang proeven
  • 18.00 uur  Prijsuitreiking Nimrod 2019
  • 19.00 uur  Jachtbuffet