Matthew v.d. Golden Jagers, voorjager Mary Bossaert

 

De tijger onder de Golden Retrievers.

 

Matthew van de Golden Jagers is op 15 augustus 2013 geboren en zoon van mijn reu Figo van de Zarina Zarola. Het bleek al snel dat Matthew in het bezit is van heel veel werkpassie en snelheid.

Mary Bossaert met Matthew Van De Golden Jagers_DSC1778

Ik heb me het eerste jaar vaak afgevraagd of ik deze tijger wel kon temmen. Gelukkig kwam op het juiste moment Joachim van Beek op mijn pad, die Matthew en mij heel goed kon lezen!

Hij gaf mij de ‘gouden trainingsvraag’ tot teamwork: vraag je altijd af ‘Heb je het Matthew wel goed uitgelegd wat de bedoeling is? Ik heb Matthew zijn getalenteerde eigenschappen leren begrijpen en waarderen. Samen met het trainen bij de zondagochtendgroep onder leiding van Rob Tervoort, waar we vooral trainen op linie, was in de jonge jaren heel goed voor Matthew.

Hierdoor behaalde Matt, net drie jaar, twee SJP A-diploma’s. Het wedstrijdseizoen van 2017 was het jaar om MAP-A ervaring op te doen, met als resultaat vier mooie diploma’s, een uitnodiging voor de Gold Cup en de Champions Trophy.  Begin 2018 ben ik gestart bij Jan Weijers en Theo Wispelweij om nóg meer de puntjes op de i te zetten. Daardoor konden voor het tweede jaar trainen bij de Masterclass van de Jagersvereniging (afdeling Heuvelrug in Utrecht). De verschillende terreinen waar je normaal nooit mag komen, de proeven en de samenwerking tussen de trainers Dick & Dick en hun zonen: geweldig!

Matthew Van De Golden Jagers J00_0192 Bronvermelding jeroenfotografie.nl

@jeroenfotografie.nl

Dan breekt het mappenseizoen 2018 aan. Wat zou het mooi zijn om een keer bij de eerste drie te eindigen. De eerste Map van de LKN in Zeewolde haalde we gelijk een tweede plaats en nog twee derde plaatsen. De eerste plaats bij mijn ‘eigen cluppie’ de Golden Retriever Club, zorgde uiteindelijk voor de uitnodiging voor de ‘Nimrod 2018’. We gaan samen onze mooiste Nimrod beleven rondom het prachtige kasteel Doorwerth.

Succes haal je nooit alleen! Zonder een thuisfront met een heel groot ‘gunfactor’ is dit niet haalbaar. Bedankt lieve echtgenoot Milko, mijn kinderen Mike en Priscilla. Trainers, helpers en trainingsmaatjes ‘dank je wel’!

Ik ben trots dat ik met Matthew tussen alle toppers mag staan! Ik wens alle deelnemers op 12 november heel veel succes en een sportieve dag toe.