Nico von Hoxfeld, voorjager Rini van Kuijk

 

Darco …… een hond met jachtpassie!

 

Hallo, ik ben Rini van Kuijk. Ik woon in het Brabantse Kaatsheuvel en ben getrouwd met Marian; we hebben 2 zoons en 3 kleinkinderen.

Darco 21 juni

Wat 25 jaar geleden met een Grote Münsterlander als huishond is begonnen en na een paar nestjes gefokt te hebben, is jachttraining en -wedstrijden uitgelopen tot een grote hobby!!!

Theo van Delft kocht uit ons eerste nest een pup en heeft hiermee op de Nimrod 1998 een AA-diploma gehaald. Dit wakkerde ook bij mij het hondensport-virus aan.

Dit is mijn tweede Nimrod;  in 2002 heb ik met Birka van de Heidepolder (tweede nest) ook mijn AA diploma gehaald. Dit is alweer 17 jaar geleden.

Met een staande hond gaan jagen is fantastisch. Wedstrijden lopen met mensen met dezelfde passie vind ik geweldig.

Wij, Marian en ik zijn jaren actief in de GHC van de Grote Münsterlander wat  we met  plezier en veel liefde hebben gedaan. We zijn er afgelopen zomer mee gestopt. darco gans 2

Mijn trainingsmaatje Thea Kolsteren en ik trainen al jaren samen en zijn dit jaar ook samen gaan trainen bij Ad van Dongen. Ik wil dan ook iedereen bedanken met wie ik en Darco heb getraind. Zij hebben ook bijgedragen aan het feit dat ik dit jaar naar de Nimrod mag.

We gaan er ons best voor doen om op 11 november mooi hondenwerk te laten zien.

Maar Darco is en blijft een echte GM, dus de vorm van de dag is belangrijk.

Wij wensen alle deelnemers veel succes tijdens de Nimrod maar vooral, geniet van de dag.

 

Rini & Nico von Hoxfeld  (Darco )