Senta vh Meekenesch, voorjager Maria Nieuwenhuis

 

Een echte allrounder die graag voor haar baasje werkt.

 

Ik ben Maria Nieuwenhuis en woon in het Gelderse dorp Vragender, sinds 1992 heb ik Grote Münsterlanders voorgejaagd in verschillende disciplines. Veelal in de regio op SJP-gebied Oost Gelderland, enig veldwerk en Duitse proeven.

Senta vh Meekenesch Maria Nieuwenhuis-Wolters okt 2018

Senta is voor mij erg bijzonder, haar moeder is gestorven tijdens de bevalling, alle pups heb ik toen zelfstandig met de fles grootgebracht. Emotioneel gebeuren als je je beste hond verliest, maar Senta is een topper, net als haar nestbroers en zussen zijn ze niets tekort gekomen. De laatste jaren wilde ik graag, naast de jacht, verder met de proeven en wel op een hoger niveau.

Senta v.h. Meekenesch heeft vorig jaar erg hoog gescoord op de SJP, wat resulteerde in A-93 ptn en zelfs tweemaal SJP-A met 96 ptn. Dit jaar won ze de apporteerwedstrijd op de duiventrek met een 1e ZG, op de GPJC vorige maand behaalde ze haar 1e zweetspoorproef kwalificatie SW III. Enige dagen later werd Senta 2e op de A-map in Neede met 560 ptn. Een echte allrounder die graag voor haar baasje werkt.

En dan komt de Nimrod in beeld, wel of niet gaan. Ja, ik ga!

De basis van wat er afgelopen jaar is gepresteerd, heb ik kunnen opdoen tijdens de SJP A training van Markvelde, dank aan alle trainers en hulpen die onvermoeid zich voor ons inzette. Wil ook niet de trainingsgroep van Theo Cornelissen vergeten, waar de basis voor de map is gelegd.Senta vh Meekenesch Maria Nieuwenhuis

Tom v.d. Linden heeft mij dit seizoen erg veel geleerd, wat zeker resulteerde in de mooie Map-A’s die we behaalden. Ook de kennis en kunde van mijn man André, die me steunt naar deze Nimrod toe. Dank aan allen die mij op deze weg naar de Nimrod begeleiden.

12 november 2018 zal een bijzondere dag voor mij worden in Doorwerth, daar ik voor het eerst op de Nimrod mag staan als voorjager. We hopen u te laten genieten van mooi jachthondenwerk.  Wens tevens alle deelnemers een prachtige beleving op deze Nimrod toe met veel sportiviteit.

Groet, Maria & Senta