Silke van de Westkerkseberg, voorjager Wilma de Graaf

 

Het is alsof er een droom is uitgekomen.

 

In 1980 kreeg ik kennis aan Cees de Graaf, mijn huidige man, en ging als drijver mee op jacht rond Scherpenisse. Ik mocht soms met Prins de hond van Wim Geluk lopen en soms met Boris, de hond van Huib Poot en zo raakte ik in de ban van het werken met honden.

Mees Punt en Wim van Doorn woonden bij mij in de buurt en door hen kwam ik in 1982 aan m’n eerste Duitse staande langhaar King. We haalden samen een SJP-A diploma en gingen voor de rest alleen maar jagen. Bij Cor Nijssen haalden we onze tweede Duitse staande langhaar, Falco van de Kempervelden, met hem haalde ik een SJP-A en een MAP-A diploma en hebben we zelfs ingetraind voor de Nimrod in Vlijmen.

SilkeMet de Duitse staande langhaar Cindy van het Loodtserf heb ik de Jaap Prins prijs gehaald. Zij is de stammoeder van mijn kennel van de Westkerkseberg, waarmee ik in  in 2008 begon. Met Kitty van de Westkerkseberg, de moeder van Silke, heb ik verschillende SJP-A diploma’s behaald tot een blessure roet in het eten gooide.

Silke is een fijne praktijk- en wedstrijdhond en inmiddels moeder van 10 pups, waarvan ik er zelf een gehouden heb waarmee ik de lijn ga voortzetten.

Graag wil ik een paar mensen noemen die mij tot dit niveau hebben gebracht de afgelopen jaren: Cor Nijssen, Jos en Ina van Bragt, Karel Schoonus en Jan Overdijk.

Trots ben ik dat Silke, mijn eigen fokproduct, en ik zover zijn gekomen. Het is alsof er een droom is uitgekomen.

Ik heb echt zin 8 november en hoop dat we iets moois kunnen laten zien. Ik wens alle andere voorjagers met hun hond veel suc6 op de Nimrod en een sportieve strijd