Stardust van de Bleckinkhof, voorjager Marcel Ouwerkerk

 

Ik ben Marcel Ouwerkerk, 33 jaar, woon samen met mijn vriendin Stefanie, Golden Retriever James, Labrador Scott en Welsh Springer Spaniel Finn in Nieuwpoort. Mijn jachthondenavontuur begon 10 jaar geleden toen mijn schoonvader door omstandigheden zijn Golden niet meer kon trainen. In die tijd ging ik al regelmatig met hem mee om te kijken en het ging vanzelf dat ik het jachtlijntje tijdelijk van hem over nam. Dat resulteerde al snel in een A-diploma.

foto: Arista fotografie

foto: Arista fotografie

Daarna wilde ik graag verder met een werklijn Golden. Vele uren ben ik bezig geweest met Golden lijnen uitpluizen en fokplannen volgen. De keuze viel op een pup uit het nest dat op komst was bij Wim en Cathy Te Winkel van de kennel “Van de Bleckinkhof”.
Met puppy James kreeg ik mijn eerste eigen hond in handen.

foto: Jan Kersbergen

foto: Jan Kersbergen

Hij blonk als pup al uit in zelfstandigheid, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en het roekeloos nemen van allerlei soorten terrein. Deze karaktereigenschappen zie ik nog steeds in de trainingen en wedstrijden. Vooral tijdens de jacht in de praktijk laat James vol overgave zijn kracht en passie zien, wat hem de bijnaam “De Buffel” heeft opgeleverd onder de jagers. Samen hadden we nog veel te leren en zijn we gegroeid naar het team dat we nu zijn.

Gaandeweg hebben we van een aantal trainers de nodige leerstof meegenomen en de laatste jaren hebben we samen met Stefanie en goede vrienden waaronder Fred de Booij en Bep van Dam een vaste trainingsgroep.
Bij deze wil ik graag iedereen bedanken die mij geholpen heeft om te komen waar ik nu ben, aan de vooravond van onze deelname aan de Nimrod 2019. In het bijzonder bedank ik mijn schoonouders die regelmatig onze andere honden verzorgen als we op wedstrijd zijn, Wim en Cathy te Winkel van de kennel “Van de Bleckinkhof”, Marianne Krediet van Dierfysio Eemnes om de gevolgen van de roekeloosheid van James weer in goede banen te leiden, mijn naaste vrienden die altijd klaar staan om te helpen bij de training en uiteraard mijn vriendin Stefanie, sparringpartner en trainingsmaatje.

Door deelname aan wedstrijden heb ik veel voorjagers leren kennen en ik kijk er naar uit om met hen op 11 november deze bijzondere dag te beleven en wens iedereen veel succes!