Thiara my Melodie of Golden Spirit, voorjager Caroline van Leeuwen

 

Deelname aan de Nimrod van 2021, wie had dat durven dromen!!

 

Met de komst van Thiara kregen we onze derde Golden Retriever. Ze is de eerste hond die ik mag voorjagen en waarbij het jagen in haar DNA zit. Haar ouders komen beide uit de “jachtlijn” ( Melodie of Golden Spirit ) hetgeen duidelijk valt af te lezen uit de energie, het plezier en het fanatisme waarmee Thiara werkt.  Aan mij was de taak om zelf te leren omgaan met deze fantastische eigenschappen, ze trachten te verbeteren en steeds meer met haar te groeien tot een echt team.

foto: Marielle Vlaar

foto: Marielle Vlaar

Dat kun je echter niet alleen. In de afgelopen 5 jaar hebben mijn trainers Loek de Jong en Rudi Meijjer ons als team begeleid en van de nodige feedback, tips en trucs voorzien.

foto: Marielle Vlaar

foto: Marielle Vlaar

Niet alleen door te leren wat je kunt doen maar ook om je hond te lezen en dat te vertalen naar hoe je haar het beste kunt inzetten! Ieder jaar werden de noodzakelijk stappen gezet en zag je het team met en naar elkaar groeien.

Als voorjager heb ik nog steeds het idee dat ik het meeste moest leren, waar Thiara uiteraard het meeste moest doen.

Het is een genot om met Thiara te mogen werken. Wie had kunnen denken dat toen we in 2016 onze eerste stapjes op jachtgebied gingen zetten, we zover zouden komen. Helaas werden we met z’n allen als gevolg van Covid 19 teruggefloten. Dat was wel een tegenvaller juist omdat we in 2020 net lekker van start waren gegaan.

Het afgelopen voorjaar heeft ze met Aurelio haar tweede “Of Golden Spirit Hunters”-nestje gehad en lijkt daar goed van te zijn hersteld. Nu we ook weer meer van onze vrijheden kunnen genieten konden we vanaf mei 2021 weer trainen en deelnemen aan diverse proeven met dit geweldige eindresultaat tot gevolg.