Virginia’s Lean Pepper, voorjager Eleen Born

 

van pup tot Nimrod

 

Virginia’s Lean Pepper komt uit bekende Fieldtrial lijnen en ik kon haar op aanbeveling van trainer Joachim van Beek ophalen bij fokker Steve Bireley in Culpeper, Virginia. Toen ze 8 weken was, vloog ik met haar in de cabine naar Nederland. Tijdens de reis paste ze zich gemakkelijk aan en zo is haar karakter nog steeds.

DSC03458Joachim zou ons gaan opleiden, van pup tot Nimrod. Dankzij zijn goede opbouw, betrokkenheid en tomeloze inzet is dat gelukt!

foto: jeroenfotografie.nl

foto: jeroenfotografie.nl

Pepper is een vriendelijke hond die snel leert en altijd heel graag wil werken. Daarvan heb ik tijdens het hele traject genoten. We zijn een team geworden en er volgden bijzondere prestaties zoals de SJP A’s die ze met mijn trainingsmaatje Agnes de Vos behaalde omdat ik vlak daarvoor een ongeluk kreeg, de PJP A van Gelderland die we wonnen en de kwalificatie met 200 punten voor de Nimrod in 2018. We zouden nog wel kunnen groeien en met vertrouwen in de toekomst heb ik toen bedankt voor deelname.

Na een nestje, peesblessure, kaakontsteking en een Covid jaar, konden we doorpakken tijdens de uitdagende wedstrijdtrainingen van zowel Ad van Dongen als van Gerard van den Heuvel. Hartstikke leuk dat er meerdere trainingsgenoten een uitnodiging hebben verdiend!

Door trainingen en lange wedstrijddagen ben ik vaak van huis. Dankzij de support van mijn man Paul kan ik dit allemaal doen, daar ben ik heel gelukkig mee.
Ik verheug me op een prachtige en sportieve Nimrod voor iedereen en wens alle deelnemende combinaties veel plezier!