Wenters Dévai Csipke, voorjager Carlo Opheij

 

Gelukkig hadden we Csilla al

 

Ik ben Carlo Opheij geboren en getogen in Sint-Oedenrode, getrouwd met Dolinda en vader van 3 kinderen, een dochter en 2 zoons.

2018_09_24_2928_benteloDe eerste Vizsla waarmee we in de jachthondensport actief waren was Jetta vd Achthoevenslag, roepnaam Lány. Dolinda is met haar met jachttraining begonnen bij José Huisman. Ik was destijds nog druk in het voetbal als trainer/coach van onze zoons.

Csilla Carlo proef

@arista fotografie

De eerste 16 maanden heeft zij haar getraind en de eerste SJP-B  met haar behaald. Het bleek een pittig hondje. Op een gegeven moment heb ik het van haar overgenomen en toen heeft het jachthondensportvirus bij mij pas echt goed toegeslagen. Van Lány heb ik veel geleerd. Een gouden hondje, met een enorme will-to-please. Met haar was ik bijna klaar voor het echte werk en heb ik 1 MAP-A behaald. Een paar maanden later is zij echter gestorven op 5 jarige leeftijd net voor de bevalling van haar 2e nestje. Een zeer traumatische ervaring.

Gelukkig hadden we Csilla al. Zij heeft veel geleerd van Lány. Ze was als pup een echte kopieerhond. Ze deed al dingen op zeer jonge leeftijd, die je niet verwacht. Met haar was ik in training voor SJP-A, bij Ton vd Bruggen en Peter Boons. Ik viel dus niet in een “gat”. Dat seizoen heb ik met haar 3 SJP-A’s gelopen en 2 MAP-B’s, de andere MAP’s alvast omgezet om ervaring op de doen in de MAP-A.

Csilla is een zacht hondje met een fijn karakter. Ze is makkelijk te trainen en pikt alles snel op. Dit jaar ben ik gaan trainen bij Ad van Dongen…en met succes. Trainingsmaat Erik ten Have en ik hebben ons beiden geplaatst voor de Nimrod. Als Lány nog had geleefd had ik misschien nog een jaar gewacht met Csilla om naar de Nimrod te gaan,  maar ik heb geleerd dat er van alles kan gebeuren.

Mijn dank gaat uit naar José en Dirk Huisman, Rico en Moniek vd Scheer, Ton en Susanne vd Bruggen, Peter Boons, Frans van Bilsen en Ad van Dongen.

We gaan er enorm van genieten de 12e en wensen iedereen veel succes.