Winnaar Vrienden van de Nimrod prijs 2018

FCBFCE10-FF69-466B-A629-3F90E8BD991ADe vrienden stellen een ’De Vriend van de Nimrod Prijs’ beschikbaar, voor de meest aansprekende combinatie die heeft deelgenomen aan !cid_95F36B2E-0FCC-43CB-8091-98C1906E5387de Nimrod in 2018.

Uitsluitend diegene die tijdens de Nimrod alle proeven heeft doorlopen en niet is gediskwalificeerd, komt in aanmerking voor de beker.

Tot winnaar van de Vrienden van de Nimrod prijs 2018 werd gekozen

Go Back White Gold, labrador retriever, eigenaar Ed Booter


Ed Booter aan het woord:

“Ja dat is nog eens wat om die prijs te winnen.

Als ik aan de vooravond van de Nimrod ergens aan gedacht had nou dan zeker niet aan het in aanmerking komen voor deze prestigieuze prijs. Maar ook achteraf was het verbazing alom, in ieder geval bij mij.

Waarom, vraagt u zich mogelijk af?

Ik heb zo’n veertig jaar als keurmeester voor meerdere jachthondendisciplines mogen optreden. Ik ben mij ervan bewust dat ik in de ogen van menige voorjager beslist niet een vriendschappelijke beslissing heb genomen! Zeker niet als ik ook mijn, door de voorjager gevraagde motivatie, verstrekte over de waardering van de geleverde prestatie. Op de vraag waarom het maar een 8 was, was mijn antwoord vaak “ik vind het veel beter dan een 7”.

Je maakt daar geen vrienden mee was even vaak het advies van mijn vrouw. Ik ging en ga er nog steeds vanuit dat de voorjager eigenlijk wel weet hoe zijn of haar resultaat er uit ziet. Dit soort vragen zijn dus overbodig.

Omdat er bij de Vrienden van de Nimrod veel voorjagers zitten die slachtoffer bij mij zijn geweest ging ik er van uit dat het moment van wraak aanstaande was!

Kinderen en dronken mensen zeggen de waarheid is de officiële uitdrukking. Ik voeg eraan toe, ook serveersters! Waarom?

Op de avond voor de Nimrod hadden wij een tafeltje gereserveerd voor een diner. Nu zaten wij niet ver van de ingang van het restaurant. Veel jachthondenmensen die na ons aan tafel gingen passeerden ons en de bekenden, en dat waren er heel veel, hielden even in wenste mij succes of zeiden gewoon even gedag.

Wij waren inmiddels aan ons toetje toe. De serveerster kwam met het dienblad aan maar voordat zij ons het nagerecht gaf boog ze zich naar mij toe en fluisterde “u bent wel heel erg populair” geloof ik. Zou dat echt zo zijn?

!cid_91954113-2A28-4929-9368-84992FB9C6C5Het initiatief om de Vrienden van de Nimrod te starten is een lovenswaardige zaak geweest. Je weet niet hoe de toekomst er uit ziet en of het steeds weer mogelijk is om de pecunia bij elkaar te krijgen om een NIMROD te organiseren. Als er dan een achterafje bij de Vrienden van de Nimrod aan het groeien is om eventueel een ondersteuning te geven dan is dat in ons aller jachthonden-hobby belang een goede zaak. Laat dit maar even een oproep zijn aan diegene die dit lezen en nog geen lid zijn om dat te veranderen!

En toen was het tijd voor de prijsuitreiking. Er werd aangekondigd dat met de Vriend van de Nimrod prijs zou worden begonnen. Alle deelnemers kwamen in aanmerking want het is geen extra prijs voor de winnaar van de NIMROD.

De motivatie om voor mij te stemmen zal divers zijn maar voor mij heeft het bevestigd dat ik in de ogen van veel Vrienden van de Nimrod toch een goede kandidaat was voor de prijs.

Jullie hebben van mij een heel gelukkige man gemaakt. Bedankt allemaal!

Dat mijn trainingsmaat Eric mij de prijs ging overhandigen was om meerdere redenen een kers op de taart.

Dat later bleek dat ik ook nog de NIMROD had gewonnen maakte het feest compleet”