Yuna van het Muntenbos, voorjager Rien Thijs

 

en hondje dat onvoorwaardelijk voor mij wil werken

 

Toen ik in 1984 voor het eerst meedeed aan de Nimrod, had ik nooit verwacht dat de hondensport zo in mijn bloed zou gaan zitten. Nu bijna 40 jaar later steek ik er nog steeds heel veel tijd en energie in, maar het allerbelangrijkste is dat ik er nog steeds veel plezier in heb!

IMG_5794Yuna is een hondje dat onvoorwaardelijk voor mij wil werken, maar ook een gouden karakter heeft. Voor mij is Yuna één van de meest bijzondere honden die ik heb gehad, we hebben zo’n goede klik en al vanaf jongs af aan heb ik een bijzondere band met haar. Hierdoor heb ik ook een hond, Kelly, uit een van haar nestjes gehouden. In 2017 heeft Yuna haar A diploma’s behaald en daarna heb ik haar vooral gebruikt voor de jacht. Mede door Covid-19 liepen we echter pas dit jaar onze eerste MAP’s. Hier heeft ze laten zien dat ze ook dit werk met veel plezier doet.IMG_1139

Dit wordt mijn zesde Nimrod. Ik ben erg trots dat ik er weer mag staan, zeker in Drenthe omdat ik daar in 2009 met de oma van Yuna op de Nimrod stond. Wat het extra speciaal maakt, is dat Yuna de vijfde hond uit mijn eigen kennel ‘Van het Muntenbos’ is waarmee ik op de Nimrod sta, al deze honden komen uit dezelfde lijn.
Ondanks dat er veel is veranderd de afgelopen jaren, is mijn voorbereiding steeds hetzelfde gebleven. Het trainen op vreemde terreinen en het goed kijken naar waar de hond het eventueel moeilijk mee heeft, blijft voor mij erg belangrijk. Yuna is wel mijn eerste hond bij wie ik de eerste uitnodiging voor de Nimrod aangenomen heb, ze heeft me op de MAP’s laten zien dat ze er klaar voor is.

Speciale dank gaat naar mijn vrouw, Adje, die al die jaren al onvoorwaardelijk achter me staat en net zo betrokken is bij onze honden als ik. Ook wil ik graag mijn trainingsgroep bedanken voor alle hulp, trainingen en vooral alle gezelligheid! Ik heb dit bereikt samen met mijn trainingsmaatjes.

Tot slot wens ik alle deelnemers heel veel succes en vergeet niet te genieten van deze bijzondere dag!