Akili, voorjager Femke Jansen

 

Supertrots ben ik op mijn Akili en de uitnodiging voor de Nimrod 2023. We weten allemaal dat het bij de labradors een ware strijd is om erbij te komen. Wat vorig jaar allemaal net niet op zijn plek viel, viel nu wel goed.

Akili is een hond die echt voor me door het vuur gaat, een harde en verstandige werker, zeer stabiel en bovenal mijn allergrootste maatje.

Hij is een kleinzoon van Beau met wie ik op 2010 op de Nimrod stond. Hij heeft de goeie genen dan ook niet van een vreemde. Ook zijn vader was een geweldige hond op allerlei soorten wedstrijden.

foto Femke Jansen 2

foto Marcel Verhaaf

Akili is nu zes jaar en we hebben al geweldige dingen meegemaakt. Het ging allemaal in een sneltreinvaart met hem. Op 2-jarige leeftijd haalde hij zijn A diploma’s. In 2021 zijn we zelfs afgereisd naar Hongarije om deel te nemen aan de IWT. Daar haalde hij alle apporteren binnen. Ook op de jacht staat hij zijn mannetje.

foto Femke Jansen 1

foto Marcel Verhaaf

Mijn dank gaat uit naar de familie Verhoeven. Zij hebben Akili gefokt en mij toevertrouwd. Jolanda is helaas niet meer in ons midden maar ik ben haar nog iedere dag dankbaar voor haar oogappel. Want dat was hij beslist voor haar.

Ook ben ik heel veel dank verschuldigd aan Ad van Dongen. Hij nam me drie jaar geleden onder zijn hoede, sinds vorig jaar samen met Alda van Balen. Zij hebben ons gebracht waar we nu staan. Er zijn zeker momenten geweest waarop ik dacht: ‘ik stop ermee’. Maar door hun begrip, medeleven en een arm om me heen gingen we toch door. Verder dank aan Ilse mijn trouwe osteopaat. Zij zorgt ervoor dat Akili in topconditie blijft. Ilse heeft me menig keer aan de telefoon gehad omdat ik spoken zag. Haar reactie dan steevast: ‘heb nou eens vertrouwen. Alles komt goed!’

En last but not least, mijn allerliefste Arco. Bij vlagen wordt hij gek van mij, dat weet ik zeker en zijn constatering: in de maanden dat jij MAP’s hebt, sta ik op een tweede plaats. Tja…dan zijn we inderdaad zoveel weg en ligt de focus (te vaak) daarop. Dank je wel.

Tenslotte wil ik iedereen heel veel succes en plezier wensen!

Laten we er met z’n allen een geweldige en sportieve dag van maken.