Nimrod 2023 – verslag

_HKO0343_NIMROD2023_LandgoedMarienwaerdt_HOLLYKLEINOONK_huntingoutdoorphotographer

Holly Klein Oonk Photography


Op 11 november 2023 vierde Orweja het 50-jarig bestaan van de Nimrod. De dag begon vroeg en nat, dit bleek geen belemmering voor de 21 deelnemers, de vele vrijwilligers, noch voor de bezoekers die in grote getale aanwezig waren.

Biemans 2

Dog Portrait Hondenfotografie

Deze Jubileum Nimrod was anders van opzet dan de gebruikelijke Nimrod. Zo moesten de drie apporten per proef binnen 12 minuten worden binnengebracht, in plaats van de gebruikelijke 15 minuten. Daarnaast moesten de honden die alle apporten hadden opgehaald ter bepaling van de einduitslag meedoen aan de jubileumproef, de Frans baron van Verschuer proef. Deze jubileumproef bestond uit twee apporten waarvoor de honden vier minuten de tijd kregen.

Het AA-diploma wordt conform het reglement alleen toegekend aan honden die al het wild hebben binnengebracht en voor iedere proef tenminste 55 punten hebben gekregen. Het AA-diploma werd behaald door Timberland’s Yuna, de Labrador retriever van Rinus Biemans.

Op de tweede plaats eindigde de Golden retriever Way of the world v.d. Loenense Hoeve (Didas) van Joep Brosky en als derde werd geplaatst de Labrador Retriever Sita le Timbre d’Or  van Reinier van Egmond. Beide laatste retrievers hadden slechts een apport gemist. Besloten werd om deze drie retrievers mee te laten doen aan de Jubileumproef.

De FJA baron van Verschuer trofee werd door de echtgenote van Frans van Verschuer uitgereikt aan de Golden retriever Way of the world v.d. Loenense Hoeve (Didas) van Joep Brosky, op de tweede plaats eindigde Timberland’s Yuna, de Labrador retriever van Rinus Biemans en op de derde plaats de Labrador Retriever Sita le Timbre d’Or van Reinier van Egmond.

De volledige uitslag is hier te vinden.

De fotografen die aanwezig waren bij deze Nimrod leveren een aantal van hun foto’s aan, houd daarvoor deze pagina in de gaten. Via hun websites zijn alle gemaakte foto’s te zien en te bestellen.

Onderstaande foto’s zijn van Holly Klein Oonk Photography


Onderstaande foto’s zijn van Dog Portrait Hondenfotografie

 


Huntingdogs fotografie