Alba Nuadh Gwenny’s Working Secret, voorjager Lieuwe Dirk Douma

 

Samen met mijn vriendin Jennifer en onze drie toller heren woon ik in Kolham.

foto Marjet Visser

foto Marjet Visser

Mijn kennismaking met de jachtwereld begon in 2008, toen onze eerste toller, Kay-lo, in ons leven kwam. Met hem aan mijn zijde leerde ik veel van onze deelnames aan verschillende jachtproeven en maakte ik kennis met de praktijkjacht.

In 2015 voegde Huey (Alba Nuadh Gwenny’s Working Secret) zich bij onze roedel. Huey heeft als jonge hond direct laten weten dat zijn passie bij de jacht lag. De afgelopen jaren hebben Huey en ik hard gewerkt en zijn we allebei gegroeid. Tijdens jachthondenproeven wist Huey regelmatig mijn verwachtingen te overtreffen. Met een aantal SJP A’s op zak, een MAP A en zelfs een derde plaats bij de PJP A, had ik niet gedacht dat het nog beter kon.

foto Marjet Visser

foto Marjet Visser

Toch verraste hij mij opnieuw. Dit seizoen behaalden we namelijk niet één, maar twee MAP A-diploma’s! We hielden de spanning er goed in door pas bij de allerlaatste MAP van het seizoen het tweede A-diploma te halen. Het harde werken resulteerde in een uitnodiging voor de Nimrod.

Ik wil iedereen die ons de afgelopen jaren heeft geholpen en getraind enorm bedanken. Ook willen we Kelly, de fokker, bedanken voor het toevertrouwen van deze kanjer aan ons!
Op 11 november gaan we er een mooie dag van maken en volop genieten. Ik wens alle deelnemers heel veel succes en plezier toe!