Apart Vira de Robbenjagers, voorjager Dennis Rob

 

Wij, mijn vrouw Fieke en ik, woonachtig in Alblasserdam, hebben samen de kennel ‘De Robbenjagers’. We zijn in het bezit van vier labradors op A-niveau: Ivar van ruim 15 jaar, Ravi van 9 1/2 jaar, Vira en Avir van respectievelijk 5 van 2 jaar.

Mijn eerste jachthondenproef liep ik 13 jaar geleden en al snel raakte ik verslingerd aan deze sport.

Dennis RobWe hebben mooie dual purpose honden en besloten zelf te fokken. Zo hielden we teefje ‘oranje’ (Vira) met wie ik meteen een klik had. Door Covid sloegen we nagenoeg de B over. We deden  twee keer mee aan de IWT en vorig jaar was Vira als 19e genomineerd op de Nimrodlijst, werd ze tweede op de Artemis en won ze de LKN-jachttrofee.

Dit jaar hebben we vol ingezet om de Nimrod te bereiken en in Neede haalde Vira haar 17e MAP A-diploma in twee jaar. Toch dreigde ook nu deelname tussen onze vingers door te glippen. Grappend stond ik zo ongeveer bekend als de ‘Joop Zoetemelk’ van de jachthondensport vanwege de vele tweede plaatsen. Nu mogen we toch meedoen, een droom waar we enthousiast naar toe hebben gewerkt.

Ik heb dat niet alleen gedaan. Vooral dank ik dit aan Vira, zij is lief, intelligent en gedreven, maar ook erg gezond. Ze wordt de moeder van ons volgende nest begin volgend jaar. Ze is de dochter van mijn Ravi en Patrick, de labrador van Gerda en Henk Companjen.

Mijn dank gaat uit naar Kees en Marleen Zwartbol, die mij in aanraking brachten met deze sport, naar Natasja en Maria Ripzaad die maar eens een lexicon over de sport moeten schrijven, naar Piet van Iperen als jager en professor van de verwaaiing en natuurlijk naar Tom van der Linden vanwege zijn scherpe analyses, goede feedback en de consequente systematiek.

We gaan de dag der zotten zeer serieus in, maar wel om te genieten en ik wens een ieder een top dag, op een top locatie en met een top voorbereiding.