Brody v.h. Muntenbos, voorjager Jantine van Rijsbergen

 

Mijn derde Muntenbos

 

In 2018 wordt na twee jaar wachten, omdat ik graag uit de combinatie Yuna van het Muntenbos x Go Back Balvenie (Joey) een pup wilde, Brody geboren. Mijn derde Muntenbos.

Brody 1Al snel werd duidelijk dat hij een bijzondere pup was. Tijdens de puppycursus bij Multi-Dog, die Rien mij 20 jaar eerder verplichtte met mijn eerste hond en waar ik al die jaren met veel plezier ben blijven trainen, kreeg hij de bijnaam ‘postzegel’. Hij was een wel erg brave pup. Braaf is hij gebleven maar met een passie, als hij mag werken, die me soms nog steeds verbaast. Samen met zijn zus Kelly en Rien hebben we de afgelopen jaren heel wat trainingsuurtjes gemaakt, met mooie resultaten.Brody & Jantine 1

Dit jaar was het ons doel om ons te kwalificeren voor de Artemis, een paar OWT’s en onze eerste MAP A’s te lopen. De Nimrod was nog niet in beeld. Al snel werd duidelijk dat Brody net als vorig jaar heel stabiel liep. Na onze eerste plaats in Klundert kwam de vraag: ‘Wil je dit jaar gaan?’ ‘Nee’ zei ik vol overtuiging, ‘hij is pas vier en het zijn onze eerste MAP A’s.’ Na onze eerste plaats in Heerle kwam de twijfel. Volgend jaar kunnen we niet meedoen omdat ik in de organisatie van de Nimrod 50 jaar zit.

Dat we ons over twee jaar weer kwalificeren is zeker niet vanzelfsprekend. Bovendien is het nu wel heel relaxed gegaan en laat hij zien dat hij het kan.

Alleen lukt het niet om zo ver te komen, dus in het bijzonder wil ik Adje en Rien Thijs bedanken voor alle trainingsuren, vriendschap, wijze woorden en natuurlijk Brody. Mijn kids, Marit en Björn voor alle hulp bij trainingen en onze vaste trainingsgroep/vrienden, Arno Brosky en alle Multi-Doggers voor alle leerzame en gezellige trainingen!

Ik wens alle deelnemers en bezoekers een mooie en sportieve dag toe.

Organisatie, keurmeesters en alle vrijwilligers alvast bedankt!