Castle v/h Zonnebeekbos, voorjager Michelle de Lijster

 

Een heel mooi en bijzonder pad

 

Bijna zeven jaar geleden kwam ik het ras, de Grote Münsterlander, tegen. Ik ben wel opgegroeid met honden, maar had nog nooit een eigen (jacht)hond gehad. Met de toezegging dat ik jachttraining ging doen, mocht ik het overgebleven reutje Castle v/h Zonnebeekbos (roepnaam: Kessel) van het nest hebben.

Michelle en Kessel-100Ik had nog nooit van jachttraining gehoord en de hele SJP/MAP/Nimrod/jachtwereld was mij onbekend. Na het winnen van de aanlegproef van de Nederlandse Grote Münsterlander Vereniging werd het mij duidelijk dat mijn hondje meer in zijn mars had dan de basis jachthondentraining die ik op dat moment volgde. En omdat het hebben van een Grote Münsterlander niet altijd even makkelijk is, kwam ik bij Jantine Veldhuyzen terecht en die durfde gelukkig de uitdaging ‘Kessel’ met mij wel aan.

Ons pad heeft aardige obstakels gehad (zelfs bang zijn voor het schot, bedankt Pim voor het helpen oplossen), maar ook heel veel mooie ervaringen. Vooral ook in de praktijkjacht waar ik heel dankbaar ben dat wij regelmatig mee mogen.IMG_5319Kessel

Een paar jaar geleden zei ik tegen mijn fokker toen we beiden als bezoeker op de Nimrod waren als grap dat ik het jaar na haar als deelnemer hier naar toe  zou gaan, maar nooit bedacht dat dat realiteit zou worden. Zelfs aan het begin van dit seizoen niet.

Ik wil iedereen bedanken die ons hebben geholpen de afgelopen jaren onder andere mijn trainingsmaatjes (vooral Klazien), mijn familie en natuurlijk mijn trainers. Extra dank aan Jantine voor alle trainingen!

Ik ga proberen 14 november te genieten van mijn geweldige hondje.

Alle deelnemers en bezoekers veel plezier en veel dank aan de organisatie en de helpers!