Emmy, voorjager Jantine Veldhuyzen

 

Samen met Eusje naar de NIMROD!

 

Aan het begin van dit jaar raakte Eusje ernstig geblesseerd, zo ernstig dat ik ervan overtuigd was dat haar wedstrijdcarrière ten einde was.

Maar ziehier, ze gaat naar de NIMROD, geplaatst door op onze eerste twee MAP’s zeer mooie resultaten te behalen. Na de tweede MAP heb ik gelijk alle andere geplande wedstrijden afgezegd zodat ik Eusje fysiek kon sparen en lekker rustig met haar door kon trainen. Trainen vinden we beide sowieso veel leuker dan wedstrijden lopen.

foto: Saskia Nijhoff

foto: Saskia Nijhoff

Ik hou van mooi hondenwerk maar nog meer van het proces hoe dit tot stand komt, de training, het samen steeds beter worden. Zoals een prachtige jurk in de etalage zijn waarde voor mij verliest als ik zou weten dat deze door kleine kinderhandjes in een donkere, vochtige fabriek is gemaakt, zo ervaar ik dat ook met de training van een hond. Het gaat voor mij niet om het eindresultaat, het gaat erom hoe dit eindresultaat tot stand is gekomen. Hoe is het gemaakt?  Integer en eerlijk?  Dat maakt het waardevol, dat maakt het mooi!

foto: Anoeska Vermeij

foto: Anoeska Vermeij

Mocht Eusje even kunnen praten en ik zou haar vragen: “Heb ik je goed gedaan tijdens onze trainingen lieve Eusje”? Dan hoop ik dat ze volmondig JA tegen me zou zeggen.

Ik wil als eerste mijn vier allerliefste kinderen bedanken voor de steun aan hun moeder. Dat ze, soms met rollende ogen en diepe zuchten, toch hielpen met de training en thuis alles op rolletjes lieten lopen als ik weg was met Eusje. Ik hou van jullie…VEEL!

Daarnaast een dikke dankjewel aan mijn cursisten. Door te kijken naar jullie en jullie honden leerde ik zoveel, het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben.

Ik bedank ook iedereen die op enige wijze bij de training van Eusje betrokken is geweest.

Ik hoop dat Eusje en ik ons van onze best kant kunnen laten zien op de elfde en wens de andere deelnemers een succesvolle en mooie dag toe