Gaya Bohemská Perla, voorjager Cees Blokland

 

Samen met mijn vrouw Katja heb ik vier kinderen en onze hond Jessy (Gaya Bohemska Perla) een Cesky Fousek.

We hebben al zo’n 22 jaar Cesky Fousek’s en Jessy is onze vierde waar wij mee jagen en wedstrijden lopen. Mijn vrouw heeft altijd het trainen en voorjagen van de honden voor haar rekening genomen.

foto 1 Cees Blokland

foto Eva Roosendaal

Mijn motto is altijd geweest jagen en wedstrijden gaan niet samen. Katja heeft met Jessy puppyjachttraining bij Tea Blokland gevolgd, vervolgens heeft zij bij Rinus Biemans getraind tot een stabiel B niveau.

Toen Jessy drie jaar was, vroeg ik me af hoever wij zouden komen als ik haar zou gaan trainen. Ik wilde gewoon graag wat meer tijd in haar steken en zo zijn we samen met trainen begonnen.foto 2 Cees Blokland

Jessy is de eerste hond waarmee ik jachthondentraining ben gaan volgen en vervolgens ook wedstrijden ben gaan doen. Eigenlijk als een soort van ontspanning, lekker met de hond trainen en kijken of het allemaal een beetje samen wil komen. Het moet wel leuk blijven, als de hond zou laten merken geen zin meer te hebben in die ‘spelletjes’ dan stop ik er mee.  Jessy blijft de trainingen en wedstrijden echter leuk vinden, met als resultaat een uitnodiging voor de Nimrod.

Het was niet alleen Jessy die training nodig had, er moest ook veel aan mijzelf bijgespijkerd worden. Bij Ad van Dongen ben ik in trainingsgroepen terecht gekomen, met zeer ervaren voorjagers. Zij hebben mij op sleeptouw genomen en mij verteld waar ik op moest letten of hoe ik het beste iets kan aanpakken. Aan hen heb ik veel te danken, zonder deze hulp had ik dit niet kunnen bereiken.

Maar toch, als je dan zo aan het trainen bent en dit niveau behaalt dan is het ook wel een eer om deel te nemen. Ik wil er gewoon een leuke dag van maken, een mooie ervaring opdoen

Mijn dank gaat uit naar Jan Kroon die mijn mentale ondersteuner is, zowel voor als na de wedstrijden en ook naar Katja en onze kinderen voor hun support en als laatste Anna van den Berg, de fokker van Jessy, voor het afleveren van zo’n geweldige hond.

Ik wens iedereen veel succes en een mooie dag toe.