Haico v.d. Waltakke, voorjager Frits Rooijakkers

 

Als derde uit hetzelfde nest naar de NIMROD

 

Na mijn broers Joep en Mart valt dit jaar mij de eer te beurt om naar de Nimrod te gaan.

In mijn jonge jaren was ik al verknocht aan de Nimrod, mede dankzij mijn broer Joep, die in 1975 tweede werd.

Frits Rooijakkers foto 1In 1977 heb ik in Meijel, mijn woonplaats, als hulp kilometers sleep getrokken, en in 1986 in Sevenum met mijn hond Koen de intraining van de Nimrod gedaan. Verder zijn er weinig Nimrods waar ik niet aanwezig was, als toeschouwer of als fan van een van mijn broers. Joep deed tweemaal en Mart eenmaal mee aan de Nimrod. Nu mag ik met mijn Korthaar en Joep met zijn Breton naar deze jubileumeditie. Wij zijn al 72 jaar broers en al meer dan 55 jaar trainingsmaatjes.

Haico heb ik cadeau gekregen van Hans Silderhuis, een jachtvriend van mijn broers. Van hem mocht ik een pup uitzoeken uit een prachtig nest bij Erik en Fabienne Te Velthuis, eigenaren van de kennel van de Waltakke. Eerder had ik van Hans ook al een korthaar cadeau gekregen, maar met hem ben ik niet verder gekomen dan een SJP-A.Frits Rooijakkers foto 2

Bij het ophalen van de pup, inmiddels Haico genoemd, zei Hans plagerig tegen mij:  ‘met deze moet je over enkele jaren wel op de Nimrod staan’….en warempel, het is ons gelukt!

Hans is helaas niet meer, maar misschien heeft hij daar boven nog wel een toverdrankje voor ons.

Haico is een korthaar die exterieur hoge ogen gooit. Ook voor het schot is hij zeer de moeite waard. Geweldig om dit mooie ras, de Duitse Staande Korthaar, te mogen vertegenwoordigen.

Dank aan mijn vijfkoppige trainingsgroepje, waarvan er twee vorig jaar en twee dit jaar de uitnodiging kregen. Nummer vijf bewaren we voor het volgend jaar.

Ik wens iedereen een onvergetelijke dag en veel succes.