Jubileum Nimrod: 21 deelnemers en een extra jubileumproef

 

Op 11 november a.s. vindt de 50e jubileumversie van de Nimrod plaats op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt te Beesd. Reden om aan dit jubileum een eenmalige bijzondere invulling te geven. Dit jaar zijn er niet achttien, maar 21 deelnemers uitgenodigd voor de exclusieve proeven en daarnaast is er nog een jubileumproef.

De drie reguliere apporteerproeven hebben dit keer een maximale tijdsduur van elk twaalf minuten. Na het afleggen van de drie proeven wordt aan de deelnemers die alle apporten hebben binnen gebracht een AA-diploma toegekend.


nimrod2018-24Deze deelnemers mogen daarnaast ter bepaling van de einduitslag deelnemen aan een jubileumproef, de Frans van Verschuer proef. De familie Van Verschuer bestiert al eeuwen landgoed en Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd.

Vorig jaar kwam Frans van Verschuer door een tragisch ongeluk om het leven. Voor de hoogst eindigende deelnemer op deze proef is door de familie van Verschuer een extra prijs beschikbaar gesteld.

Deze jubileumproef bestaat uit twee apporten die binnen een maximale tijdsduur van vier minuten moeten worden binnengebracht. De cijferwaardering die bij deze proef kan worden behaald is maximaal 100 punten. De toegestane maximum tijd van vier minuten is afhankelijk van het getoonde werk.

 


De puntenverdeling kan als volgt zijn:

  • Bij géén apport binnen 0 punten (of enkele punten voor het getoonde werk).
  • Bij 1 apport binnen max 54 punten.
  • Bij 2 apporten binnen tussen 55 en honderd punten afhankelijk van het werk van hond en voorjager.

De CJP hoopt hierdoor deze 50e editie tot het einde van de dag spannend te houden voor deelnemers en publiek.