Ons Dieke v.d. Duyl, voorjager Mick de Groot

 

Staande Honden, allround werken is mijn doelstelling.

 

Opgegroeid met honden, het was vanzelfsprekend dat ik, toen ik het huis uitging, ook een hond zou hebben. Begin jaren ’70 kwam ik veel op de Waalsdorp om te oefenen op kleiduiven. Al snel sloot ik mij aan bij een aantal schutters die probeerden om hun jachthonden iets bij te brengen. Jachthondenschool Hubertus werd opgericht en vrij snel werd ik tot instructeur gebombardeerd. Mooie tijden, waarin ik veel leerde, vooral ook hoe het niet moet.

Via de kynologie leerde ik mijn vrouw kennen, zij werd exterieur keurmeester en was geïnteresseerd in werkende honden. We werden een “hondenstel”. Twee kinderen, een zoon en dochter. De laatste treedt in mijn voetsporen en jaagt een Heidewachtel voor.
Dieke is de derde jachthond die ik uitbreng op de Nimrod. Razendsnel en betrouwbaar apporteur. Training steeds in kader van RUST.

Dieke boomstam zonder009

@Arista fotografie

Een jachthond opleiden op hoog niveau lukt niet alleen, je moet goede trainingsmaten hebben. Het is belangrijk dat ik samen met een trainingsmaat train. Valkuil is dat, voordat ik het besef, ik gewoon weer lesgeef. Daar doe ik mijn hond te kort mee. Ik zoek een trainingsmaat die tegengas durft en kan geven en discussie op gelijk niveau aangaat. Ik hoorde dat Joachim van Beek plannen had om weer trainingen op te zetten en zocht meteen contact. Ik mocht helpen bij de start van zijn bedrijf en “vertaal” voor hem workshops in presentaties.

Joachim is de maat geworden die mij professioneel begeleidt en dat leidt tot resultaat! Wij hebben met een kleine trainingsgroep 4 uitnodigingen voor deze Nimrod gekregen en dat is uniek en om trots op te zijn.

Mick de Groot: voorjager – jachthondentrainer – keurmeester.