Pippa, voorjager Marian Ruesink

 

de cirkel is (bijna) rond…..

 

Als jong meisje ging ik al met mijn opa en vader mee op jacht, nu met m’n vader en zoon. Niet als jager, maar als drijver met de hond. Na jaren Duitse staande langharen te hebben gehad, hebben we nu onze derde labrador die meegaat, Pippa.

foto Jeroen fotografie

foto Jeroen fotografie

Ik trainde bij de Retriever Groep Borculo (RGB), toen ruim vijf jaar geleden mijn toenmalige drie jaar oude labrador (zonder stamboom) kwam te verdrinken. Ondanks het verdriet door het grote verlies, gingen we toch op zoek naar een nieuw hondje. Mijn trainster Minie te Braake raadde me aan om nu een hond te nemen mét een stamboom, zodat ik ook eens kon deelnemen aan een wedstrijd. Na een tip van een trainingsmaatje kwam ik uit op Heerlijkheid Mariënweardt, waar de familie Van Verschuer een nestje verwachtte met mooie jachtlijnen. Zij hebben ook ooit een hondje op een noodlottige manier verloren, waardoor hun inlevingsvermogen groot was en ik hoog op de wachtlijst kwam te staan voor een teefje.

Zo werd Pippa op 18 mei 2018 geboren uit de combinatie Jewel from the Gundogsfarm (June) x Hanrebor Sir Patrick, een mooi nest met vier teefjes en een reu. Zus Kate bleef op Mariënweardt en na 8 weken op adellijke grond te hebben doorgebracht, kwam Pippa bij ons op het melkveebedrijf in het Gelderse Borculo. Dit bedrijf run ik samen met mijn man Marcel en onze twee kinderen, Hidde en Jetske.

Vrijwel direct ben ik gestart met de puppytraining bij Jan Vredegoor en Lilian van Ginkel, waar al snel bleek dat Pippa een heel leergierig en braaf hondje is. Daarna vervolgde ik onze trainingen bij Minie (RGB), Cees Nijman en Theo Cornelissen. Het trainen bezorgde ons veel plezier, waardoor het tijd werd om aan wedstrijden deel te nemen. Allereerst heeft Pippa nog een nest grootgebracht en daarna werden de SJP’s vrij snel gehaald en zodoende kon de MAP carrière beginnen.

foto Robin Polman

foto Robin Polman

Dat alles zo goed en spoedig zou verlopen, was echter ver boven verwachting. Na twee gewonnen wedstrijden was de terugkeer op Mariënweardt al bijna een feit! Ik was helemaal beduusd en inderdaad, daar kwam dan de uitnodiging voor de 50e Nimrod. Ondanks dat we in totaal nog maar zes MAP A wedstrijden hebben gelopen, kon ik deze uitnodiging absoluut niet weigeren! Ik vind het een enorme eer om met Pippa terug te keren op haar geboortegrond voor deze speciale wedstrijd en dan ook nog eens op deze speciale datum, de geboortedag van de baron Frans van Verschuer. Nu is de cirkel (bijna) rond..

Nogmaals hartelijk dank aan de familie Van Verschuer, mijn trainers en trainingsmaatjes! Ik wens alle deelnemers, juryleden, hulpen, organisatie en toeschouwers een mooie sportieve dag toe.