Sita Le Timbre d’Or, voorjager Reinier van Egmond

 

Het is alweer ruim zeven jaar geleden dat ik mijn eerste hondje kreeg. Via via kwam ik terecht bij Cock en Andina de Vrij die toen een mooi nestje hadden liggen. Ik had interesse in een zwart teefje en gelukkig zat ze erbij, Sita!

Reinier van Egmond foto 1Het plan was om lekker met haar te gaan jagen en verder niet veel bijzonders. Ik was eigenlijk ook niet van plan om een puppy cursus te volgen maar op advies van de fokker hebben we hier gelukkig toch aan deel genomen. Vanaf dat moment ben ik verknocht geraakt aan deze sport.

Sita bleek vol passie en liet zich gemakkelijk dingen leren. Ze had op jonge leeftijd haar diploma’s en ook in het jachtveld hebben we vele mooie momenten gehad, en nog steeds… Afgelopen maart had Sita haar tweede nestje en is er een teefje bij ons gebleven.Reinier van Egmond foto 2.jpg

Vorig jaar zijn we begonnen met de MAP wedstrijden en dit jaar hebben we ons wederom ingezet om het beste eruit te halen. Het ging niet altijd vanzelf, maar uiteindelijk hebben we toch genoeg punten verzameld om deel te mogen nemen aan de Nimrod. Hier kon ik de afgelopen jaren alleen maar van dromen toen ik toeschouwer was op deze prachtige wedstrijd.

Nogmaals wil ik Cock en Andina bedanken voor alle hulp en het fijne contact dat we nog steeds hebben, als ook mijn vader voor de vele uren als helper tijdens het trainen en uiteraard m’n andere trainingsmaatjes.

Op 11 november hoop ik dat Sita kan laten zien wat ze in zich heeft, ondanks de spanningen van haar baas.

Alle deelnemers veel succes en een eerlijke wedstrijd toegewenst. Iedereen die zich heeft ingezet om deze dag mogelijk te maken, alvast heel erg bedankt!