Soof van de Waterlandspolder, voorjager Willy Walbeek

 

Wat een feest!!!!!

 

Vijftig jaar Nimrod en Soof en ik mogen hier aan mee doen. Wie had dat kunnen denken….

Acht jaar geleden zijn wij verhuisd naar Hulshorst en werden wij uitgenodigd op de oliebollenparty van onze toen nog toekomstige buren. Tot mijn verbazing waren daar ook Wilfred Schenk en Janny van Stuyvenberg. Beiden hebben hun sporen in de jachthondensport al lang verdiend en nu bleken zij mijn nieuwe buren te worden. Hoe leuk is dat? Ik voelde mij meteen thuis.

foto Jeroenfotografie

foto Jeroenfotografie

In 2018 zag ik op een dag een heel leuk zwart labrador teefje bij Wilfred thuis.  Hij zei me dat het een goed hondje was. Ze ging toen al regelmatig mee op jacht.  Als grapje zei ik dat ik haar wel verder wilde trainen.

Begin 2019 was het zover en ben ik met haar aan de slag gegaan. Ze was toen twee jaar oud en we hadden meteen een klik samen. Ik heb haar training rustig opgepakt en nam haar mee als ik met Tarszy ging trainen (met haar heb ik in 2019 deelgenomen aan de Nimrod).

Soof is altijd bij Wilfred blijven wonen en tot op de dag van vandaag haal ik haar 2 à 3 keer per week op en samen hebben we hele fijne trainingsuurtjes beleefd, zeker in die vervelende Corona tijd.

foto Jeroenfotografie

foto Jeroenfotografie

En dan het afgelopen wedstrijdseizoen: dat was echt gaaf. Samen met Wilfred en zijn hond Yip (Luna) hebben we zo genoten van het hondenwerk. En het was ook zo gezellig.

Ik vind het nog altijd heel bijzonder dat Wilfred mij deze kans heeft geboden. Inmiddels is hij een hele dierbare vriend en samen hebben we er alles aan gedaan om er voor te zorgen dat Soof en ik het niveau konden bereiken om nu te worden uitgenodigd voor deze jubileumeditie van de Nimrod.

Voor mij wordt het nu de vijfde keer, vier keer met een Flatcoat en nu dus met een Labrador!

Naast Wilfred wil ik ook Marry en Wim Reijersen en Aart Mosterd bedanken voor hun wijze lessen en tomeloze inzet in ons trainingsgroepje en natuurlijk trainingsmaatjes Wim en Gerco. Uiteraard zijn er nog veel meer mensen die mij hebben gesteund en die ik hiervoor bedank, echter te veel om op te noemen.

Een paar wil ik wel bij naam noemen en dat is mijn steun en toeverlaat Daphne, rots in de branding Rob en mijn lieve vriendin Lenk.

Tenslotte wens ik iedereen een sportieve en mooie dag toe!