Teddie vd Vlasroot, voorjager Rudi Meijjer

 

Ze blijft me verbazen!

 

Vorig jaar hebben we de uitnodiging om deel te nemen aan de Nimrod afgeslagen. Teddy was er mijns inziens nog niet aan toe. Ondanks de kans dat de artrose in haar slechte ellebogen zou kunnen opspelen of dat er dit jaar grotere concurrentie zou zijn, hebben we toen toch ‘nee’ gezegd. En nu hebben we ons weer geplaatst en de uitnodiging wél aangenomen.

Rudi en TeddyWe zijn halverwege dit jaar van Limburg naar Noord-Frankrijk verhuisd. Vanuit Limburg, en later vanuit Henneveux, 30 km van Calais, reed ik om de week richting Dronten om bij Martin Hogenbirk (geholpen door Eric Ouweneel) een aantal mooi uitgezette proeven te doen. Ook de proeven op B-niveau werden niet vergeten (daar kwalificeer je je per slot van rekening mee). Dit heb ik volgehouden totdat het MAP-seizoen startte. Tussendoor trainen in Frankrijk komt niet veel van. Haar conditie wordt nu op peil gehouden doordat ze samen met onze Vizsla van 8 maanden de velden afstruint naar fazanten tijdens de wandelingen die Marylou met ze maakt.Teddy

Teddy is het afgelopen jaar wat minder ‘druistig’ geworden. Fysiek kan ze nog steeds alles aan en op MAP’s dit jaar presteerde ze stabiel. Op 22 oktober liepen we in Haaften onze laatste MAP van de Continentalen en plaatsten ons definitief. De periode tot 14 november gebruik ik om Teddy in fysieke en mentale topconditie te krijgen/houden. Voor trainen is het nu toch te laat ;-).

Dat de Nimrod dit jaar in Flevoland is geeft wel een extra dimensie. Met mijn vorige hond, waarmee ik in 2012 op de Nimrod stond, heb ik nog getraind bij het gewest Flevoland. In 2013 mocht ik een van de drie proeven bedenken en organiseren op de Nimrod die ook toen in Biddinghuizen werd gehouden.

Ik hoop dit jaar een goede pleitbezorger voor het ras te zijn. Een staande hond met passie veldwerk zien doen is mooi. Een staande hond met passie apporteerwerk zien doen is net zo mooi.

Rudi Meijjer met Teddie vd Vlasroot (Teddy)