Unlimited Falco van de Chesannehof, voorjager Roger van de Wauw

 

Wat een jaar!

 

Samen met mijn vrouw en twee zonen woon ik in het Limburgse Echt. Ik heb de eer om met onze heidewachtel Falco ons ras te vertegenwoordigen op deze Nimrod.

In 2014 hebben we deze fantastische hond uitgezocht bij Jacobijn en Hans Joosten van de Chesannehof. We noemden hem Unlimited Falco en hij heeft z’n naam eer aan gedaan!!

Roger van de Wauw 2Op de allerlaatste jachtdag in december 2022 ging het mis. Falco schatte een greppel verkeerd in, sprong er niet over, maar tegen de kant. Hij liep direct mank en trok enorm met zijn rechter voorpoot. Na enkele weken rust, hebben we voorzichtig de training weer opgepakt want we hadden immers ingeschreven voor de PJP in februari in Doorwerth. In februari werd Falco fit genoeg bevonden om aan deze proef mee te doen. De PJP was zwaar door de kou en natte weersomstandigheden, maar we haalden alles binnen.

Na deze positieve ervaring, niet alleen qua resultaat, maar ook wat betreft het vertoonde werk, besloten we er nog een jaar aan vast te plakken voor wat betreft de MAP A wedstrijden.

Twee weken na de PJP was het weer mis, weer die rechter voorpoot. Vele onderzoeken volgden, waaruit bleek dat de blessure niet aan z’n poot maar in zijn rug zat. Na enkele weken intensief behandelen, werd twee maanden rust voorgeschreven. Poeh …. dat viel tegen, alleen uitlaten aan de lijn. Hond en baas hadden het er moeilijk mee.

foto: Ingrid Wildschut

foto: Ingrid Wildschut

Medio mei begonnen we weer voorzichtig met de trainingen bij Ad en Alda. Falco pakte dit goed op en uit niks bleek dat hij zo lang had ‘stil gelegen.’

Toen startte ons laatste MAP seizoen. Op de eerste in Almkerk was het gelijk raak, een tweede plek. Ook op de tweede MAP in Putten haalden we alles binnen. De derde, bij de Draadhaar in Heerle, was er één waarbij op vrijwel elke proef veel eigen initiatief gevraagd werd. Helaas vielen er weinig diploma’s. Voor ons gelukkig wel, we eindigden op een derde plek. Op de MAP in Rha haalden we onze vierde A-diploma op rij binnen en werden we wederom tweede. Deze dag realiseerde ik me dat de Nimrod een feit was, we zouden immers praktisch niet meer ingehaald kunnen worden qua Nimrod punten.

We sloten het seizoen af met een vijfde plek op onze allerlaatste MAP bij de Continentale. Aan vijf MAP’s deelgenomen en op alle vijf alles binnen, een uniek seizoen!

Ik wens alle deelnemers veel succes en vooral een leuke dag toe. Laten we met z’n allen vooral genieten van het werk van onze honden. Ik hoop dat we op deze jubileumeditie kunnen laten zien dat we er thuis horen en dat we er met z’n allen een spektakel van maken voor alle toeschouwers op deze unieke locatie.