Urban Rebels Arial, voorjager Ceciel Smits

 

ik wist niet wat ik kon verwachten

 

De weg met Aimee (Urbans Rebels Arial) naar deze bijzondere dag is een prachtige weg geweest.

0B1AAEB6-0B12-44C0-88BB-462DD14CF814_1_201_aAl bij de eerste kennismaking voelde ik een klik toen ze mij aankeek met haar sprekende blik. Ze was toen ruim 15 weken en door omstandigheden nog niet geplaatst.

Een Slowaakse Ruwharige Staande Hond, ik wist niet wat ik kon verwachten, had me niet echt in het ras verdiept maar ben meer impulsief voor haar gegaan en hier heb ik nog geen dag spijt van gehad.3230AE67-4974-4BA6-8F97-AC2F893EAB88

Wat haar zo bijzonder maakt is haar karakter: passievol, altijd vrolijk, vriendelijk en zin om iets te ondernemen. Ze kan goed schakelen tussen de disciplines veldwerk en apporteren en hierdoor groeide mijn plan om haar op te leiden als een echte allrounder. Voor deze trainingen hebben we samen vele kilometers afgelegd in binnen- en buitenland. Ik ben ontzettend dankbaar dat we hierin zijn begeleid door vele kundige, fijne trainers die ons toch iedere keer weer op het goeie spoor hebben gezet.

Uiteindelijk heeft dat dit jaar geleid tot een uitnodiging voor de Grote prijs Jan Coldewey waarbij we de vijfde plaats bereikt hebben.
En nu, de uitnodiging voor de Nimrod. Wat een eer om dit fijne ras te mogen vertegenwoordigen op zo’n mooie wedstrijd.

We gaan er een mooie dag van maken, genieten van de proeven en hopen dat het voor alle deelnemers een succesvolle en sportieve wedstrijd mag worden.