Yager Kieviento, voorjager Alda van Baalen

 

We zijn echte maatjes.

 

Yager 1Ik ben Alda van Baalen en ik woon in Asperen. In het dagelijks leven run ik samen met mijn man een paarden/pony pension genaamd “Pensionstal de Graswal” te Asperen.

Mijn maatje een Duitse staande korthaar Yager Kieviento, roepnaam Yoek, heb ik vanaf 20 september 2014. Ik wilde altijd al graag een Duitse staande korthaar hebben. Mijn vroegere  buurman was een jager en had een bruine Duitse staande korthaar die Joek heette. Ik speelde als kind veel met die hond en zo ontstond mijn passie voor dit ras. Yoek is mijn 2e Duitse staande korthaar.

Yoek is altijd vrolijk en blij, ontzettend lief, slim, een echte doorzetter, erg trouw en wil altijd werken!! Kortom een fijne hond. We zijn echte maatjes.yager 2

Vijf jaar geleden hoorde ik via via de naam Ad van Dongen uit Raamsdonksveer, een Duitse staande korthaar man. Daar ben ik in november 2016 gaan trainen. Hij zei na enkele trainingen; ‘’Jij hebt een hele goede hond in handen! Goud in handen!’’ zoals hij dat noemde. Ik zei” ja tuurlijk, nu ik nog!” Daar ging Ad voor zorgen! We hebben best wel pieken en dalen gehad, maar ik bleef wel altijd samen met Yoek en gestimuleerd door Ad volhouden. Ik had er veel voor over om zo hoog mogelijk te komen met Yoek, Ad leerde mij steeds beter Yoek te kunnen voorjagen. En hij heeft gelijk. Dit jaar was echt top want we hebben 5 keer aan MAP A deel mogen nemen en dan 3x een eerste plaats gelopen en 1x een derde plaats. Dat is echt super van Yoek!

En nu mogen we meedoen aan de Nimrod erg leuk en spannend. Ik wens de andere deelnemers ook veel succes en vooral veel plezier!