Zoldmali Penge, voorjager Jeroen Paulus

 

Penge is onze vierde Vizsla Draadhaar, voor het eerst een reu want de andere drie waren teefjes. In 2004 ben ik Nimrod deelnemer geweest met Lotte van Smaegol van Rivendel.

 Het moet gezegd: we zijn een ervaring rijker. De gedachte dat we nooit zijn capaciteiten volledig zouden benutten heeft mij de laatste jaren veel beziggehouden. Een kwajongen was het en Pengel liet zich makkelijk verleiden tot andere zaken dan de gevraagde apporten.

Ik train al meer dan 25 jaar bij Wim en Marrie Reijersen, dus daar heeft het zeker niet aan gelegen, zij hebben mij (en Penge) altijd 100% gesteund. Uiteindelijk bleek ook de sleep een struikelblok en moesten we helemaal opnieuw beginnen, wilden we verder komen in de wedstrijdsport, want op de jacht waren er kennelijk (….) geen afleidingen.

De inspanningen worden beloond, want nu Penge negen jaar oud is mogen we meedoen aan deze jubileum Nimrod en ik ben hartstikke trots om te laten zien wat een staande hond in het algemeen en de Vizsla Draadhaar in het bijzonder kan presteren in het werken na het schot.

Dank ook aan Lex de Boo en Geert van Hoogen voor hun bijdrage aan onze trainingen de laatste vier jaar. Zij hebben mij tot rust en vooral geduld gemaand.

Ik ben betrokken geweest bij de organisatie van de Nimrod 2012 en weet dus hoeveel tijd en energie er nodig is om dit te organiseren. Alle vrijwilligers: dank voor alle inspanningen!

Dit is onze laatste kans op deelname dus die grijpen we met beide handen aan en gaan uit van een hele plezierige dag, samen met de andere deelnemers en alle toeschouwers.

Geniet samen met Penge en mij van deze dag!