Verslag Nimrod 2023

Op 11 november 2023 vierde Orweja het 50-jarig bestaan van de Nimrod. De dag begon vroeg en nat, beide bleek geen belemmering voor de 21 deelnemers, de vele vrijwilligers, noch voor de bezoekers die in grote getale aanwezig waren.

Deze Jubileum Nimrod was anders van opzet dan de gebruikelijke Nimrod. Zo moesten de drie apporten per proef binnen 12 minuten worden binnengebracht, in plaats van de gebruikelijke 15 minuten. Daarnaast moesten de honden die alle apporten hadden opgehaald ter bepaling van de einduitslag meedoen aan de jubileumproef, de Frans baron van Verschuer proef. Deze jubileumproef bestond uit twee apporten waarvoor de honden vier minuten de tijd kregen.

Het AA-diploma wordt conform het reglement alleen toegekend aan honden die al het wild hebben binnengebracht en voor iedere proef tenminste 55 punten hebben gekregen. Het AA-diploma werd behaald door Timberland’s Yuna, de Labrador retriever van Rinus Biemans.

Op de tweede plaats eindigde de Golden retriever Way of the world v.d. Loenense Hoeve (Didas) van Joep Brosky en als derde werd geplaatst de Labrador Retriever Sita le Timbre d’Or (Sita) van Reinier van Egmond. Beide laatste retrievers hadden slechts een apport gemist. Besloten werd om deze drie retrievers mee te laten doen aan de Jubileumproef.

De FJM baron van Verschuer trofee werd door de echtgenote van Frans van Verschuer uitgereikt aan de Golden retriever Way of the world v.d. Loenense Hoeve (Didas) van Joep Brosky, op de tweede plaats eindigde Timberland’s Yuna, de Labrador retriever van Rinus Biemans en op de derde plaats.

De volledige uitslag is hier te vinden.