Cerbel in a Flash, voorjager Stefanie Romijn

 

Nu is het dan zover…

 

Vanaf ik me kan herinneren weet ik niet beter dan dat er honden in een huis horen, dit is mij met de paplepel door mijn ouders ingegeven. Zelf was ik meer gericht op de paardensport maar toen dat ongeveer tien jaar geleden stopte, kwam er als vanzelf een hond in huis, mijn Welsh Springer Spaniel Finn. Hij was mijn eerste kennismaking met de jachttraining.

StefanieRomijn-grootInmiddels draait ons dagelijks leven voor een groot deel om de honden en onze gezamenlijke hobby. Mijn partner Marcel en ik wonen in Nieuwpoort samen met onze roedel, de Labrador Retrievers Scott en Vic, de spaniel Finn en de Golden Retrievers James en House.

Ik keek altijd uit naar de tweede maandag van november om het prachtige hondenwerk te zien op, in mijn ogen, ontzagwekkende proeven. In 2019, toen Marcel met James meedeed aan de Nimrod, heb ik het van een andere kant mogen ervaren, niet vermoedend dat ik daar zelf een keer zou staan met Scott.IMG_20211027_224241_855

Nu is het dan zover. De afgelopen zeven jaren heb ik met Scott gebouwd aan vertrouwen, kennis en kunde in het voorjagen om voor ons het hoogst haalbare te bereiken. Tot op de laatste wedstrijd was het spannend of we erbij zouden zijn, maar ook voor ons kwam het verlossende telefoontje met de vraag of we mee willen doen. Uiteraard doen we heel graag mee! Ik vind het een grote eer om met mijn eerste werklijn retriever hiervoor uitgenodigd te worden en we gaan ervan genieten en ons uiterste best doen.

Bij deze wil ik graag iedereen bedanken die mij geholpen heeft om te komen waar ik nu ben ‘de Nimrod 2022’. In het bijzonder mijn ouders die regelmatig onze honden verzorgen als we op wedstrijd zijn, Marianne van Soest (voor het fokken van Scott) en mijn goede vrienden (jullie weten wie ik bedoel). Allen heel erg bedankt voor jullie hulp.

Marcel….we gaan er weer voor!

Deelnemen aan de wedstrijden heeft ook een sociale kant, je brengt veel tijd door samen in de wachtkamers en leeft met elkaar mee.

De tweede maandag in november doen we dit nog een keer met elkaar maar dan op het Nimrod terrein. Ik wens iedereen een fijne ervaring en graag tot de 14e november.