Claire van de Waterlandspolder, voorjager Desiree Goossen

 

Ik ben blij met de uitnodiging voor de Nimrod dit jaar. Ik heb er samen met Izzy hard voor gewerkt.

 

Ik ben Desiree Goossen en doe met Izzy (Claire van de Waterlandspolder) mee aan deze Nimrod.

Ongeveer 10 jaar geleden ging ik voor het eerst met Tess, mijn oudere labrador, naar jachttraining. En ik vond het heel leuk dat Tess zo graag alles voor mij wilde apporteren. Ik heb veel geleerd met Tess tijdens de wedstrijden en trainingen maar helaas lukte het ons niet om een SJP A diploma te halen. Omdat Tess lpc kreeg moesten we stoppen. En toen was daar Wilfred Schenk met een nestje. Ik zei: “Ik wil graag met Izzy een SJP A diploma halen”.  Izzy was gelijk al een heerlijk hondje. Vol passie en de will to please.

Desiree Nimrod 1jpgOmdat we nu zijn uitgenodigd voor de Nimrod, moet ik denken aan wat we allemaal al samen hebben gepresteerd. Zo zijn we 1e geworden op de Asterion in de B1 klasse, we hebben een WT A gewonnen, we hebben een SJP A diploma gehaald. Verder diverse (en ook 1e plaats) prijzen in de MAP B. Daarna ook nog prijzen in de MAP A klasse. Meegedaan aan de Artemis en gewonnen in 2019. Meegedaan aan de Champions Trophey 2020 en 4e geworden. En dan dit seizoen twee keer MAP A gewonnen, met als resultaat een uitnodiging voor de NIMROD.

Natuurlijk heb ik het niet helemaal alleen gedaan, dat kan ik ook niet. Ik heb de afgelopen 3 jaar geweldige hulp gehad van Gerard van de Heuvel als trainer. Elke vrijdagochtend trainen we in de omgeving van Ede. Mooie uitdagende proeven met vaste helper Gerard. Samen veel geleerd op deze trainingen. Verder heb ik ook al die tijd getraind bij Ad van Dongen. Ad heeft Izzy echt goed leren slepen. Ze was zo snel soms dat ze als een kip zonder kop over de haken heen schoot. Geweldig hoe hij de verre slepen mooi heeft opgebouwd. Dus zonder deze twee trainers was ik niet op de Nimrod gekomen.Izzy Nimrod

Daarnaast waren we in de zomer uitgenodigd om mee te trainen in de masterclass van de Heuvelrug in Utrecht. Hier zijn de proeven op prachtige terreinen met een vast team aan helpers. De trainers Dick&Dick vragen op deze training het uiterste van mij en Izzy. Dank je wel Gerard, Ad en Dick en Dick en alle helpers voor al deze mooie trainingen.

En buiten  samen zijn met Izzy zorgde ervoor dat ik na de diagnose kanker toch een doel had. Een doel om mijn A diploma te halen en verder met Izzy te willen trainen. Fysiek is het soms zwaar en bij de trainingen wacht ook iedereen op mij, want snel lopen zit er voor mij niet meer in. En daarom ook dank aan mijn jachttraining maatjes dat ze mij hebben geholpen bij de training. Ook bedank ik mijn vrienden die speciaal een training hebben georganiseerd als voorbereiding op deze Nimrod.

Izzy is op de dag van de Nimrod 6,5 jaar en we gaan er een leuke dag van maken. Dat de beste hond deze dag mag winnen en ik wens iedereen veel plezier en succes toe op deze dag.