Tututni Arrow, voorjager Marie Louise Haersma

 

Onze Amy…..geweldig hondje, briljant maar erg gevoelig.

 

Al meer dan 35 jaar ben ik intensief met Labradors bezig. In 1982 fokte ik mijn eerste nestje Labradors onder de kennel naam Withara. Deze honden waren van het klassieke type die enorm goed in binnen- en buitenland scoorden op de show en bruikbaar konden werken d.w.z. op B en MAP B niveau.

Amy 1

@arista fotografie

Vooral met Robin heb ik heel veel op dit niveau gewerkt en veel geleerd. Met hem begon de ambitie om ook eens te kijken of ik verder kon komen dan de B met de juiste begeleiding.

Na hem kwam ik op een dood spoor en heb toen de stoute schoenen aan getrokken en heb een heerlijk pupje -Amy- uit 100% Engelse werklijnen uit Engeland gehaald. Ik ben met haar bij Willy Wallbeek en Gerard van Beek gaan trainen. Wat heb ik veel van ze geleerd. Al gauw bleek dat Amy heel getalenteerd was. Ze was al heel snel door de MAP-B heen en ja toen kwam ik op voor mij eigenlijk onbekend terrein – het A werk- behalve het grote talent van Amy, bleek al snel  hoe gevoelig ze ook is.

Ze wil alles voor je doen, maar druk…daar houdt ze niet van. Wat heb ik daar ook veel van moeten leren. Ik houd wel van “kom op niet aanstellefoto Amy MLn, ga door”, maar daar moet ik voorzichtig mee zijn met haar. Wat heb ik op dat moment veel gehad aan de deskundige begeleiding van mijn trainers! Amy houdt je gewoon een spiegel voor.

De laatste 2 jaar mocht ik aansluiten in de donderdag MAP-A groep van Rudi Meijjer. Dat er nu 5 cursisten uit deze groep een Nimrod uitnodiging hebben ontvangen spreekt voor zich!!
Enfin Amy’s resultaten spreken voor zich; 2x OWT finale, ZG op een veldwedstrijd en nu als kroon op het werk – de Nimrod uitnodiging.

Graag wil ik mijn trainers; Willy Wallbeek, Gerard van Beek en Rudi Meijjer heel hartelijk danken voor hun zeer deskundige begeleiding en training. Zonder hen was ik hier nooit gekomen! Maar niet in de laatste plaats wil ik Amy danken dat ze zo goed voor mij heeft gewerkt dat we hier toch maar staan.

Ik wens iedereen een heerlijke sportieve dag toe en dat we maar fijn kunnen genieten van onze knappe hondjes op deze dag.