Zöldmáli Frakk, voorjager Erik ten Have

 

We moeten nog naar de kapper,

 

In 2015 zijn we begonnen bij Ton van der Bruggen die als doel had om ons op de Nimrod te krijgen, helaas werd hij ziek en Piet van den Berg nam de trainingen over.

Frakk 1Toen deze stopte wegens tijdgebrek kwam Ad van Dongen in beeld. Drie jaar lang hebben deze trainers en hun helpers eraan gewerkt om Frakk het vertrouwen terug te geven zodat hij de sleep weer liep.

Dan komt het moment dat hij in één weekend twee MAP’s haalt en daardoor geplaatst is voor de Nimrod 2018. Door en voor hen staan wij er, bedankt en petje af voor jullie inzet en vertrouwen.

Frakk is een geweldige praktijk hond, daar heb ik mijn honden ook voor. Op wedstrijden heeft hij nog wel eens een eigen wil, kan je soms aankijken met een blik van ik weet niet wat je bedoelt, hebben we nog nooit getraind.frakk neede 2

Voordelen voor mij zijn dat we de auto niet ver hoeven te parkeren en ik de proeven van héél dichtbij kan zien. Nu maar hopen dat het een echt Vizsla veld is waar hij zich kan uitleven, dichte dekking met bramen, brandnetels en breed water. Ook moet hij nog trainen dat we iets meer tijd hebben dan acht minuten per proef zodat hij niet te snel gaat. We moeten nog naar de kapper, nieuwe kleding en zijn er dan klaar voor.

Frakk en ik wensen het publiek en de andere kandidaten veel plezier, succes en droog weer